Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 4 december 2014

Een portie relativering

| | 2 reacties
Voor we jullie weer overladen met prachtige foto's en teksten over hoe fantastisch het hier allemaal is, even een moment van (blog)relativering na drie maanden reizen.

1) De foto's tonen alleen maar de mooie dingen. De lelijke voorsteden, de gigantische gekapte bossen, het afval op wandelpaden en de talloze overreden dieren op de weg staan er bijvoorbeeld niet op. 

2) Het weer is niet altijd zo geweldig als de foto's doen lijken, ook al staat de zomer hier voor de deur. Regenachtige, koude dagen bestaan hier ook en dan haalt een mens zijn fototoestel niet zo snel boven. Slapeloze nachten door de koude in de tent/auto staan ook niet bovenaan de lijst van topmomenten, laat staan de bevroren tenen na een dag door de sneeuw baggeren in TasmaniĆ«. 

3) Onze kampeerplaatsen zijn niet altijd zo idyllisch. Noodgedwongen komen we ook wel eens terecht op een vreselijk caravanpark vol Hollanders en vooral Duitsers aan de rand van een stad. We hebben hier overigens al bijna meer Duits dan Engels gehoord. 

4) Er is absoluut niets leuk aan ziek zijn op een camping aan de andere kant van de wereld. 

5) Reizen is afscheid nemen. Voortdurend. Ook van mensen die je heel erg liggen. 

6) We lijden aan FOMO. Fear of missing out, voor diegenen die niet vertrouwd zijn met pubers. Alles zien en doen gaat niet, en soms is dat frustrerend. 

7) Van ijsjes word je dik en ze zijn heus niet zo geweldig als ze lijken (of misschien toch wel). 

Maar verder is het hier wel nog steeds fantastisch, is dit effectief de reis van ons leven (tot nu toe), is Nieuw-Zeeland een utopisch droomparadijs, missen we de Belgische rotwinter voor geen meter, zijn we doodgelukkig en zien we elkaar liever dan ooit. 

We werken ons ondertussen een weg door duust prachtfoto's voor een nieuwe, niet-relativerende blogpost!

2 reacties:

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance