Mogelijk gemaakt door Blogger.

vrijdag 14 november 2014

Sydney vs Melbourne

| | 4 reacties

Aangezien Australiers (trema's zijn onvindbaar op computers hier) voortdurend hun twee grootste steden met elkaar vergelijken en iedereen wel een voorkeur voor een (ook geen accenten) van de twee lijkt te hebben, is het tijd om na een tiental dagen in en rond Sydney ook eens de compleet subjectieve balans op te maken.

  • Skyline: op zich indrukwekkender in Melbourne, maar daar hebben ze geen Opera House en Harbour Bridge.
  • Openbaar vervoer: Melbourne! Zeker nadat we 40 minuten op een bus zaten die vaststond in een file, omdat er te veel bussen waren. Langs de andere kant heeft Sydney wel ferry's als openbaar vervoer.
  • Omgeving: Sydney! Prachtige bergen (Blue Mountains), iddylische dorpjes, prachtige stranden (waarvan Bondi mogelijks nog het minst prachtige is) en dat allemaal in no time te bereiken.
  • Homovriendelijkheid: allebei top, al heeft Melbourne geen Oxford Street en lijkt 50% van de bevolking in Sydney homo te zijn.
  • Veganistische/vegetarische opties: allebei gemakkelijk, maar Melbourne net iets gemakkelijker. En lekkerder.
  • Leukste wijken: Sydney heeft geen Brunswick of Fitzroy, maar alles lijkt op zijn Brussels in elkaar over te lopen. En dat is ook best fijn.
  • Architectuur: wolkenkrabbers hebben ze allebei in overvloed. Melbourne heeft modernere gebouwen, maar heeft geen Opera House.
  • Backpackers: dit vreselijke ras is alomtegenwoordig in Sydney, in Melbourne leek het makkelijker om te blenden.

Conclusie: de stranden, het Opera House en de (vreemd genoeg) schijnbaar minder gejaagde sfeer in Sydney maken dat we mogelijks naar hier verkassen. Of ook niet, want binnen luttele uren zijn we letterlijk aan de andere kant van de wereld. 12 uur tijdsverschil met Belgie en 20 graden minder dan Sydney, maar oh man, laat Nieuw-Zeeland maar komen (al maken we stiekem al plannen om terug te komen naar Australie).





















4 reacties:

  1. Rudolf is daar ook aanwezig, zie ik... Hoe het werk je toch kan achtervolgen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat verkassen was maar een opwelling mag ik hopen ? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zijn nog altijd mee op reis ! Mijne skyline vanuit mijne buro blijft gelijk altijd maar dezelfde.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kiekeboe, ligt dat aan mijne computer dat we niets meer kunnen lezen, of zijn jullie aan het wachten op onze verhalen uit den belgique??Ewel tis hier koud en we zijn de koude nog niet gewoon. Met koude bedoelen wij hier een graad of 4 .
    ps, kvind de koude leuker als jullie nog iets schrijven hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance